Any de sant Josep

Any especial dedicat a sant Josep pels 150 anys de quan va ser declarat patró de l’Església universal

Carta apostòlica ‘Patris corde’ del Papa Francesc

8 de desembre 2020/2021

Exhortació Apostòlica Redemptoris Custos de sant Joan Pau II sobre la figura i la missió de sant Josep en la vida de Crist i de l’església

Redemptoris custos

15 d’agost de 1989

«Al taller de Josep»


Tota l’Església reconeix sant Josep com a protector i patró seu. Al llarg dels segles se n’ha parlat, subratllant aspectes diversos de la seva vida, contínuament fidel a la missió que Déu li havia confiat. Per això, de fa molts anys, m’agrada d’invocar-lo amb un títol entranyable: El Nostre Pare i Senyor.

Sant Josep és realment Pare i Senyor, que protegeix i acompanya en el seu camí terrenal els qui el veneren, tal com va protegir i acompanyar Jesús mentre creixia i es feia home. Tot tractant-lo, hom descobreix que el Sant Patriarca és, a més a més, Mestre de vida interior: perquè ens ensenya de conèixer Jesús, de conviure-hi, de saber-nos part de la família de Déu. Sant Josep ens dóna aquestes lliçons essent, com ho va ser, un home corrent, un pare de família, un treballador que es guanyava la vida amb l’esforç de les seves mans. I aquest fet també té, per a nosaltres, un significat que és motiu de reflexió i alegria.

Devocionari a sant Josep

Oració demanant la fidelitat

Sant Josep, espòs fidel de Maria i pare protector de l’Infant Jesús, pregueu perquè sigui sempre fidel a la voluntat divina, com vós, i guardeu-me amb la vostra protecció de tot perill de l’ànima i del cos.
I quan vingui el fi de la meva vida, us suplico que m’obtingueu de Jesús la gràcia de poder finar, com vós, en la pau i amistat del Senyor, i d’aconseguir la joia eterna del cel.
Amén.

Oració demanant la virtut de la santa puresa

Custodi i pare de verges Sant Josep, a la fidel custòdia del qual foren encomanades la mateixa innocència de Crist Jesús i la Verge de les verges, Maria. Per aquestes dues estimadíssimes penyores, Jesús i Maria, us demano i us suplico m’obtingueu que, preservat de tota impuresa, serveixi amb ànima neta, cor pur i cos cast Jesús i Maria. Amén.

Oració a Sant Josep per a santificar el treball

Oh gloriòs Sant Josep, model de tots els qui es consagren al treball!
 
Concediu-me la gràcia de treballar amb esperit de penitència per l’expiació dels meus nombrosos pecats; 
de treballar amb plena consciència, donant prioritat al meu deure i no pas a les meves inclinacions; 
de treballar amb agraïment i alegria, considerant un honor emprar i desenvolupar amb el treball, els dons rebuts de Déu; de treballar amb ordre, pau, moderació i paciència, sense cedir mai davant l’esgotament i les dificultats; 
de treballar sobretot amb puresa d’intencions, amb despreniment, i tenint sempre present el moment de la mort i com hauré de justificar el temps perdut, les capacitats malversades, el bé omès i les vanes complaences de l’èxit, tan funestes per l’obra de Déu. 
Tot per Jesús, tot per María, emmirallat en el vostre exemple, patriarca Josep! Aquest serà el meu lema durant la vida i en la mort. 
Així sigui. (sant Pius X)

Oració a sant Josep demanant per l’Església

A vós, oh benaurat sant Josep, acudim en la nostra tribulació, i després d’implorar l’auxili de la vostra santíssima Esposa, demanem també, amb gran confiança, el vostre Patrocini. Per aquella caritat que us tingué unit a la Immaculada Verge Maria, Mare de Déu, i pel paternal amor que tinguéreu a l’Infant Jesús, us supliquem que gireu benigne els vostres ulls envers l’herència estimada que guanyà Jesucrist amb la seva Sang, i que amb el vostre poder i auxili ens ajudeu en les nostres necessitats.

Protegiu, oh provindentíssim guardià de la Sagrada Família, la descendència escollida de Jesucrist; aparteu de nosaltres, oh Pare amantíssim, aquesta pesta d’error i de vici que corromp el món: assistiu-nos propici des del cel, fortíssim alliberador nostre, en aquest combat amb el poder de les tenebres; i així com en altre temps salvàreu de la mort la vida amenaçada de l’Infant Jesús, defenseu ara la santa Església de Déu de les escomeses dels seus enemics i de tota adversitat; i a cada un de nosaltres empareu-nos amb el vostre Patrocini, a fi que, a exemple vostre, i sostinguts pel vostre auxili, puguem viure santament, piadosament morir, i obtenir en el cel la benaurança eterna. Amén.


Himne a Sant Josep. Litúrgia de les Hores

Sant del silenci! Quan burxat pel dubtevol esmunyir-se sense urc ni queixa,li dobla el mèrit acceptar que guiïDéu els seus passos.
Dins la penombra d’una fusteriala santedat amaga i el llinatge:»fill del fuster» serà el minyó que reptai ensenya els doctes.
Bàcul intacte de la intacta Verge,guia i custodi de Jesús, valeu-nos,i les virtuts que en vostra llar florienfeu-nos-les nostres.
Deu-nos la dolça intimitat divina;de la justícia, el deler i el gaudi;la temperança i, amb prudència activa,la fortalesa.
Res no et contorbi del parlar dels homes;fe, esperança i caritat ens menin;i en les angoixes de la mort sigueu-nosben a la vora. Amén.

Oració a sant Josep, mestre de vida interior

Mestre de vida interior, treballador aferrat a la feina, servidor fidel de Déu en relació contínua amb Jesús: aquest és Josep. Ite ad Ioseph
Amb sant Josep, el cristià aprèn què és ser de Déu i estar plenament entre els homes, santificant el món. Tracteu Josep i trobareu Jesús. Tracteu Josep i trobareu Maria, la qual sempre va omplir de pau l’amable taller de Natzaret. (Sant Josepmaria Escrivà. És Crist que passa: Al taller de Josep)

A %d blogueros les gusta esto: