TEMPS PASQUAL (Cicle B)

01


DIUMENGE DE RESURRECCIÓ

Després de la mort del Mestre, els deixebles s’havien dispersat; la seva fe es va desfer, tot semblava que havia acabat, esfondrades les certeses, mortes les esperances. Però llavors, aquell anunci de les dones, encara que increïble, es va presentar com un llamp de llum en la foscor. La notícia es va difondre: Jesús ha ressuscitat.

02


DIVINA MISERICÒRDIA

Celebrem avui el segon diumenge de Pasqua, també dit “de la Divina Misericòrdia”. Que bella és aquesta realitat de fe per a la nostra vida: la misericòrdia de Déu. Un amor tan gran, tan profund el que Déu ens té, un amor que no decau, que sempre aferra la nostra mà i ens sosté, ens aixeca, ens guia.

03


DIUMENGE DE PASQUA

En el centre d’aquest tercer diumenge de Pasqua està l’experiència del Ressuscitat feta pels seus deixebles, tots junts. Això s’evidencia especialment en l’Evangeli que ens introdueix de nou una altra vegada en el Cenacle, on Jesús es manifesta als apòstols, dirigint-los aquesta salutació: «La pau amb vosaltres» (Llc, 24, 36). És la salutació del Crist Ressuscitat, que ens dóna la pau.

04


DIUMENGE DE PASQUA

L’evangelista Joan ens presenta, en aquest IV diumenge del temps pasqual, la imatge de Jesús Bon Pastor. Contemplant aquesta pàgina de l’Evangeli, podem comprendre el tipus de relació que Jesús tenia amb els seus deixebles: una relació basada en la tendresa, en l’amor, en el coneixement recíproc i en la promesa d’un do incommensurable.

05


DIUMENGE DE PASQUA

Avui l’Evangeli ens proposa el moment en el qual Jesús es presenta com la vinya veritable i ens convida a romandre units a Ell per a portar molt de fruit.

06


DIUMENGE DE PASQUA

L’Evangeli d’avui —sant Joan, capítol 15— ens torna a portar al Cenacle, on escoltem el manament nou de Jesús.

00


ASCENSIÓ DEL SENYOR

Avui se celebra l’Ascensió de Jesús al cel, que va tenir lloc quaranta dies després de la Pasqua. Els Fets dels apòstols relaten aquest episodi, la separació final del Senyor Jesús dels seus deixebles i d’aquest món.

00


PENTECOSTA

En aquest dia, contemplem i revivim en la litúrgia l’efusió de l’Esperit Sant que Crist ressuscitat va vessar sobre l’Església, un esdeveniment de gràcia que ha desbordat el cenacle de Jerusalem per a difondre’s per tot el món.

Deja un comentario