SETMANA SANTA (Cicle B)

01


DIUMENGE RAMS

Gentada, festa, lloança, benedicció, pau. Es respira un clima d’alegria. Jesús ha despertat en el cor tantes esperances, sobretot entre la gent humil, simple, pobra, oblidada, aquesta que no compta als ulls del món.

02


DIJOUS SANT

Entre els temes que destaquen en la litúrgia: Eucaristia, Sacerdoci ministerial i Amor fratern, el primer i determinant és l’Eucaristia, celebració de la passió i mort del Senyor fins que Ell torni: “nova pasqua” i “banquet sacrificial” del poble cristià, que ve a substituir al sopar pasqual jueu, com a record de l’alliberament d’Egipte.

03


DIVENDRES SANT

En aquesta nit ha de romandre només una paraula, que és la Creu mateixa. La Creu de Jesús és la Paraula amb la qual Déu ha respost al mal del món. A vegades ens sembla que Déu no respon al mal, que roman en silenci. En realitat Déu ha parlat, ha respost, i la seva resposta és la Creu de Crist: una paraula que és amor, misericòrdia, perdó.

04


DIUMENGE DE RESURRECCIÓ

Després de la mort del Mestre, els deixebles s’havien dispersat; la seva fe es va desfer, tot semblava que havia acabat, esfondrades les certeses, mortes les esperances. Però llavors, aquell anunci de les dones, encara que increïble, es va presentar com un llamp de llum en la foscor. La notícia es va difondre: Jesús ha ressuscitat.

Deja un comentario