Quaresma (Cicle B)

01


DIUMENGE

L’Evangeli del primer diumenge de Quaresma presenta cada any l’episodi de les temptacions de Jesús, quan l’Esperit Sant, que va descendir sobre Ell després del baptisme al Jordà, el va portar a afrontar obertament a Satanàs en el desert, durant quaranta dies, abans d’iniciar la seva missió pública.

02


DIUMENGE

Avui l’Evangeli ens presenta l’esdeveniment de la Transfiguració. És la segona etapa del camí quaresmal. La muntanya en la Bíblia representa el lloc de la proximitat amb Déu i de la trobada íntima amb Ell; el lloc de l’oració, per a estar en presència del Senyor.

03


DIUMENGE

L’evangeli d’aquest tercer diumenge de Quaresma es refereix, en l’escrit de sant Joan, al famós episodi en el qual Jesús expulsa del temple de Jerusalem als venedors d’animals als canvistes

04


DIUMENGE

En el nostre camí cap a la Pasqua, hem arribat al quart diumenge de Quaresma. És un camí amb Jesús a través del “desert”, és a dir, un període per a escoltar més la veu de Déu i també per a desemmascarar a les temptacions que parlen dins de nosaltres.

05


DIUMENGE

En aquest cinquè diumenge de Quaresma, l’evangelista Juan ens crida l’atenció amb un particular curiós: alguns «grecs», de religió jueva, arribats a Jerusalem per a la festa de la Pasqua, es dirigeixen a l’apòstol Felip i li diuen: «Volem veure a Jesús».


Deja un comentario