Papa Francesc: «Redescobrim la bellesa de resar el rosari»

Carta del Papa Francesc en què convida les famílies a resar el rosari a casa durant el mes de maig i ofereix dos textos d’oracions a la Mare de Déu que poden recitar-se al final de les lletanies.

Estimats germans i germanes:

S’aproxima el mes de maig, mes en què el poble de Déu manifesta amb particular intensitat el seu amor i devoció a la Mare de Déu. En aquest mes, és tradició resar el rosari a casa, amb la família. Les restriccions de la pandèmia ens han “obligat” a valorar aquesta dimensió domèstica, també des d’un punt de vista espiritual.

Per això, he pensat proposar-los que redescobrim la bellesa de resar el rosari a casa durant el mes de maig. Vostès poden triar, segons la situació, resar-lo junts o de manera personal, apreciant tot el que té de bo ambdues possibilitats. Però, en qualsevol cas, hi ha un secret per fer-lo: la senzillesa; i és fàcil trobar, fins i tot a internet, bons esquemes d’oració per seguir.

A més, els ofereixo dos textos d’oracions a la Mare de Déu que poden recitar al final del rosari, i que jo mateix diré durant el mes de maig, unit espiritualment a vostès. Els adjunto a aquesta carta perquè estiguin a la disposició de tothom.

Benvolguts germans i germanes: Contemplar plegats el rostre de Crist amb el cor de Maria, la nostra Mare, ens unirà encara més com a família espiritual i ens ajudarà a superar aquesta prova. Resaré per vostès, especialment per aquells que més sofreixen, i vostès, si us plau, resin per mi. Els ho agraeixo i els beneeixo de tot cor.

Roma, Sant Joan del Laterà, 25 d’abril del 2020

Festa de sant Marc, evangelista

Francesc


Oració a Maria

Oh Maria, vós resplandiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i esperança. Nosaltres ens encomanem a vós, salut dels malalts, que davant la Creu vau ésser associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la fe.

Vós, Salvació del Poble Romà, sabeu què necessitem i estem segurs que proveireu perquè com a Canà de Galilea, pugui tornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer allò que ens dirà Jesús, que ha pres sobre si mateix els nostres sofriments. I ha pres sobre ell mateix els nostres dolors per dur-nos, a través de la Creu, a la joia de la Resurrecció. Amén.

Sota el vostre mantell,cerquem refugi, Santa Mare de Déu.No menyspreeu les súpliques dels que estem en la prova i deslliureu-nos de tot perill, oh Verge gloriosa i beneïda.

Deja un comentario